voor 8 personen

Je hebt nodig:

  • Filodeeg (haal 1 uur van tevoren uit vriezer)
  • Feta (250 gram)
  • Dille - fijngesneden of fijngeknipt
  • Rode peper – fijngesneden, zonder de witte pitjes (of wel, als je van pittig houdt natuurlijk)
  • Prei (1 stuks) – in ringen gefruit
  • Spinazie (zo’n 500 gram) – even laten slinken en goed uitknijpen in schone (thee)doek
  • Ei (1) - losgeklopt
  • Roomboter - gesmolten
  • Nootmuskaat – liefst versgeraspt
  • Peper en zout
  • Evt. sesamzaad

Verwarm de oven op 200 graden. Vet een bakblik naar keuze in.
Meng de feta, dille, peper, prei, spinazie en ei. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout.
Bekleed het bakblik met de helft van de filovellen. Ieder vel bestrijken met gesmolten roomboter. De vulling erop en de andere helft van de filovellen toevoegen en beetje instoppen. Eventueel bestrooien met sesamzaad. Bak 20-25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is gekleurd.

Variant: Leg op een enkel filovel wat vulling en vouw het tot een driehoekje of `sigaartje`. Sesamzaad maakt het  mooi af.

© Life is a Picnic

© 2007 - 2020 Life is a Picnic | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel