Een recept uit het BBC programma van The Hairy Bikers: Mums know best. Deze soep is van Nassira Jmil. Een heerlijke, verwarmende soep - neem mee in je thermos en serveer bij een mediterrane picknick.
Je hebt nodig:
- 2 eetlepels zonneblomeolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 teen knoflook
- 300 gram lamsvlees, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
- 1 winterwortel, fijngehakt
- 100 gram gedroogde kikkererwten, nacht ervoor in de week gezet
- 3 theelepels zout
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1/2 theelepel kurkuma (koenjit)
- 1 theelepel milde kerriepoeder
- 100 gram linzen
- bosje peterselie, fijngesneden
- bosje koriander, fijngesneden
- 400 gram passata
- 1 blokje rundvleesbouillon
- 1 theelepel kaneel
- 50 gram vermicelli
- 3 liter water
- maizena (1 eetlepel aanmaken met water, toevoegen naar gewenste dikte)
- 1 citroen, in partjes
- Turks brood voor erbij
Schenk de olie in een grote koekenpan en bak de ui en het vlees even aan. Voeg de bleekselderij, wortel en alle kruiden toe, behalve de kaneel. Roer goed door en voeg een paar kopjes water toe. Breng aan de kook, verlaag de temperatuur en laat dit mengsel 30 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de linzen, verse kruiden, kikkererwten en passata toe en laat het koken tot de kikkererwten gaar zijn en het vlees mals. Voeg evt. nog wat water toe, voeg het bouillonblokje, de kaneel en vermicceli toe. Bind met maizena, beetje bij beetje, tot de gewenste dikte is verkregen. Kook nog zo`n 10 minuten, af en toe roerend. Serveer met citroen en Turks brood.
Life is a Picnic