Pas op voor de lijn, want je kan niet ophouden met eten! Een succesrecept uit Brownie Bliss van Linda Collister: het zijn geen brownies, maar blondies - deze zijn met witte chocolade.
Je hebt nodig:
- 175 gram witte chocolade (je hebt in totaal 275 gram nodig)
- 115 gram roomboter
- 100 gram kristalsuiker
- 2 eieren, losgeklopt
- 1/2 theelepel vanille extract
- 130 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 150 gram macadamianoten, grof gehakt
- 100 gram witte chocolade, grof gehakt
- bakblik (die van de HEMA voor brownies is handig, ingevet, met bakpapier bekleed)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek 175 gram chocolade in een schaaltje, doe de boter er in blokjes bij en smelt au bain marie. Giet in beslagkom en roer de suiker erdoor. Gaat klonteren, maar dat geeft niet. Roer ei erdoor en vanille extract en klop 1 minuut tot het glanzend en glad is. Meng bloem en pakpoeder erdoor. Daarna 100 gram van de noten en de gehakte chocolade. Giet in het bakblik en bestrooi met de resterende noten. Bak 25-30 minuten. Vier dagen houdbaar in afgesloten koekblik, maar zo lang ga je niet halen...
Voor zo`n 20-25 vierkantjes.
Van: Life is a Picnic
Life is a Picnic