Door een van de gasten omschreven als 'goddelijke' koekjes. Zie je hand maar uit de trommel te houden... Ook handig in een glutenvrij dieet.
Je hebt nodig:
- 375 gram amandelmeel (natuurwinkel/notenboer)
- 220 gram kristalsuiker
- 3 druppels amandelessence (banketbakker)
- 3 eiwit
- snufje zout
- 80 gram amandelschaafsel
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng het amandelmeel met de suiker en amandelessence in een grote kom.
- Voeg de eiwitten toe met een snufje zout en meng tot het een stevig geheel is. Liefst even laten koelen in de koelkast.
- Schep steeds een maatlepel af van het deeg en vorm er een dik rolletje van 8 cm lengte van, buig in een halve maan vorm en leg op een bakblik dat je hebt bekleed met bakpapier.
- Bedek de koekjes met het amandelschaafsel. Kan helpen als je de bovenkant van de koekjes een heel klein beetje nat maakt zodat het schaafsel blijft kleven.
- Bak zo'n 15 minuten en laat op een rooster afkoelen. Evt. nog bestrooien met poedersuiker.
Voor zo`n 30 koekjes.
Life is a Picnic