Door een van de gasten omschreven als 'goddelijke' koekjes. Zie je hand maar uit de trommel te houden... Ook handig in een glutenvrij dieet. 

Je hebt nodig:

  • 375 gram amandelmeel (natuurwinkel/notenboer)
  • 220 gram kristalsuiker
  • 3 druppels amandelessence (banketbakker)
  • 3 eiwit
  • snufje zout
  • 80 gram amandelschaafsel
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Meng het amandelmeel met de suiker en amandelessence in een grote kom. 
  3. Voeg de eiwitten toe met een snufje zout en meng tot het een stevig geheel is. Liefst even laten koelen in de koelkast.
  4. Schep steeds een maatlepel af van het deeg en vorm er een dik rolletje van 8 cm lengte van, buig in een halve maan vorm en leg op een bakblik dat je hebt bekleed met bakpapier.
  5. Bedek de koekjes met het amandelschaafsel. Kan helpen als je de bovenkant van de koekjes een heel klein beetje nat maakt zodat het schaafsel blijft kleven.
  6. Bak zo'n 15 minuten en laat op een rooster afkoelen. Evt. nog bestrooien met poedersuiker.

Voor zo`n 30 koekjes. 

Life is a Picnic

© 2007 - 2020 Life is a Picnic | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel