Een tweede succesrecept uit Brownie Bliss van Linda Collister: het zijn geen brownies, maar blondies - deze zijn met kaneel. 

Je hebt nodig:

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eieren, licht geklopt
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gram pecanhelften (ongezouten)
  • poedersuiker
  • bakblik (die van de HEMA voor brownies is handig, ingevet, met bakpapier bekleed)

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter zachtjes in een steelpannetje. Voeg de suiker en kaneel toe en roer tot het mengsel glad en gesmolten is. Neem van het vuur en laat enkele minuten afkoelen.
Roer met een houten pollepel de eieren erdoor, meng goed. Voeg de gezeefde bloem, snufje zout en het pakpoeder toe en roer tot gemengd. Voeg de pecans toe en spreid het mengsel uit in het bakblik.
Bak rond de 20-25 minuten, tot een cakeprikker er schoon uit komt.
Laat vijf minuten afkoelen en verplaats het op een rooster zodat de onderkant krokant wordt. 
Zodra de blondies helemaal zijn afgekoeld, kun je ze met poedersuiker bestrooien en in vierkanten snijden.
Vier dagen houdbaar in afgesloten koekblik. 

Voor zo`n 20-25 vierkantjes. 

Life is a Picnic

© 2007 - 2020 Life is a Picnic | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel