Uit: tijdschrift Taarten Decoreren no. 3 

Een heerlijke Engelse vruchtencake met speculaaskruiden.

Je hebt nodig:

  • 225 gram bloem
  • 1/2 tl baksoda
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 175 gram boter
  • 175 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 225 gram rozijnen
  • 110 gram sultana's
  • 1 moesappel
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 100 gram gekonfijte kersen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in en bekleed deze dubbel met bakpapier zodat de cake goed beschermd is en extra sappig blijft. Zeef de bloem, de bakpoeder en de kruiden in een grote kom. Klopt de boter en de suiker luchtig in een tweede kom. Roer 1 mei door het crèmige mengsel. Voeg 1 el bloem toe om te zorgen dat het mengsel niet gaat schiften. Roer vervolgens het tweede ei erdoor. Voeg de rest van de bloem toe. Blijf net zo lang roeren totdat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn. Was de sinaasappel met heet water, schil de schil er in fijne zesten af en roer deze met de gedroogde vruchten door het deegmengsel. Schil de moesappel, rasp hem en meng hem samen met de walnoten door het deeg. Vul de springvorm met het deeg en strijk het glad met de rug van de lepel. Leg de kersjes ter decoaratie op het deegmengsel en druk ze licht aan. Zet de vorm 75-90 min. in de oven. Controleer tegen het einde van de baktijd met een metalen pen of de cake gaar is. Haal de cake uit de oven en laat hem een beetje afkoelen. Zet hem vervolgens op een taartrooster. 

Life is a Picnic

© 2007 - 2020 Life is a Picnic | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel