Uit: Heel Holland Bakt, een recept van Rutger (foto van Caroline Brouwer)

Je hebt nodig:

Voor de spijs:

  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram gemalen amandelen (amandelmeel)
  • citroenrasp van een halve citroen
  • 1/2 ei


Voor de tulband:

  • 190 gram roomboter + wat extra om de vorm in te vetten
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • de rasp van 1 citroen
  • ¼ theelepel zout
  • 4 eieren
  • 190 gram bloem + twee eetlepels extra
  • 11 gram bakpoeder
  • 85 ml Amaretto
  • 100 gram blanke rozijnen (wellen in Amaretto liefst een dag van tevoren)
  • 100 gram donkere rozijnen (wellen in Amaretto liefst een dag van tevoren)
  • 60 gram gewelde abrikozen (wellen in Amaretto liefst een dag van tevoren)
  • paneermeel (om de ingevette vorm mee te bestrooien)
  • decoratiesneeuw (speciale poedersuiker die niet snel oplost)

Bereidingswijze

  • De oven aanzetten op 160 graden.
  • In een keukenmachine met messen 125 gram gemalen amandelen, 125 gram suiker, de citroenrasp van een halve citroen en een half ei mixen tot amandelspijs.
  • Giet de gewelde vruchten af en vang het amaretto-vocht op in een beslagkom. Klop dit samen met 250 gram van het amandelspijs met een mixer los.
  • Voeg 190 gram boter, 125 gram witte basterdsuiker, 1 theelepel vanille-extract, citroenrasp van 1 citroen en ¼ theelepel zout er aan toe en klop het geheel romig (+/- 6 minuten).
  • Vet een tulbandvorm in met de extra roomboter en bestrooi deze met paneermeel. Schud het teveel aan paneermeel weer uit de vorm.
  • Voeg één voor één de vier eieren bij het botermengsel en klop dit goed luchtig.
  • Voeg de 190 gram gezeefde bloem en de 11 gram bakpoeder toe aan het beslag en spatel dit door.
  • Meng 2 eetlepels bloem door de afgegoten vruchten en spatel de vruchten door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de tulband vorm en bak 70 minuten, controleer of een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen en leg de tulband dan op een rooster.
  • Na het afkoelen met behulp van een theezeefje bestrooien met decoratiesneeuw (of poedersuiker).
© 2007 - 2017 Life is a Picnic | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.