voor 24 cupcakes

Je hebt nodig:

  • 110 gram pecannoten of walnoten (gehakt)
  • 340 gram winterwortel (geraspt)
  • 280 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel, ½ theelepel nootmuskaat, ½ theelepel kruidnagel
  • 4 grote eieren
  • 300 gram kristalsuiker
  • 240 ml zonnebloemolie
  • 2 theelepels vanille extract

Glazuur:

  • 50 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 225 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 165 gram poedersuiker (gezeefd)
  • 1 theelepel vanille extract

Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht (180 graden gewone oven). Bekleed twee muffinbakvormen met muffinbakjes (24 in totaal). Hak de noten grof of fijn, wat je zelf het lekkerst vindt. Maak de winterpeen schoon en rasp ze. Meng in een kom de bloem, baking soda, bakpoeder, zout en de drie kruiden. Zet weg. Klop met een mixer de eieren schuimig (3-4 minuten). Voeg de olie in een straaltje toe. Voeg de vanille toe. Doe de bloem erbij en meng kort, tot het net is gemengd, niet te lang mixen. Vouw met een spatel de noten en winterpeen door het deeg. Verdeel het deeg (met een ijsschep) over de muffinvormpjes. Bak 20-25 minuten. Maak intussen de glazuur door de roomkaas te mixen met de boter, voeg langzaam de poedersuiker en de vanille extract toe. Laat de cakejes op een rooster afkoelen en verdeel het glazuur over de cakejes.

Variant: Druk een gekarameliseerde walnoot of pecannoot in het glazuur of leg er een marsepeinen worteltje op.

© Life is a Picnic

 

© 2007 - 2020 Life is a Picnic | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel