voor 8 personen 
Je hebt nodig: - 400 gram couscous
dressing: - 2 knoflooktenen, geperst
- 1 ui, heel klein gesneden
- 1/2 theelepel kaneel, gemalen
- 1/2 theelepel komijn, gemalen
- 1 eetlepel citroensap + rasp (extra schijfjes voor de garnering)
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- 1 theelepel honing van goede kwaliteit
- 1 rode peper, zonder zaadjes, heel fijngesneden
- verse munt en koriander, fijngeknipt (houd wat apart voor de garnering)
vulling: - 8 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
- 12 zwarte, ontpitte olijven in schijfjes
- 1 rode paprika, ontveld (uit pot), in reepjes
- 1/2 gele paprika, in stukjes
- 1/2 komkommer, ongeschild, ontdaan van de zaadlijsten, in blokjes
- handje geroosterde amandelen
- evt. schijfjes citroen, voor de garnering
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er wat olijfolie door en spreid uit in een ondiepe schaal zodat het snel kan afkoelen. De vulling: Bereid de groenten, noten en fruit voor de vulling, meng en zet apart. De dressing: Meng alle ingrediënten voor de dressing; voeg de koriander en munt pas op het laatst toe. De salade: Simpeler kan niet: meng de vulling met de couscous en maak af met de dressing. Garneer ter plekke met citroenpartjes, munt en koriander. Neem evt. ook wat harissa mee.
© Life is a Picnic
| |