voor 6 personen (1 liter)

Je hebt nodig:

  • 75 gram wit brood, zonder korst
  • 10 tomaten (+ 3 voor de garnering)
  • 1 groene paprika, ontveld en in stukjes (+ 1/2 voor de garnering)
  • 1/2 komkommer, ontlijst en in stukken (+ 1/2 voor de garnering)
  • 1/2 ui (+ 1/2 voor de garnering)
  • 2 tenen knoflook
  • 70 ml olijfolie
  • 2 theelepels zout
  • 1/4 theelepel komijn
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • snufje cayennepeper
  • 1 theelepel suiker
  • evt. wat water 

De tomaten ontvellen en zaadjes verwijderen. Doe ze in de blender, samen met de paprika, komkommer en knoflook. Hierna kan je kiezen voor een crunchy versie of een smooth versie. Voor de crunchy versie houd je 1/4 deel achter en druk je 3/4 door een zeef. Voor de smooth versie druk je alles door de zeef.
Week het brood even in water, knijp uit en doe in de blender. In een straaltje de olijfolie toevoegen. Op smaak brengen met zout, komijn, citroensap en azijn. Met een paar lepels van het tomatenmengsel blenden en toevoegen aan de rest van het tomatenmengsel. Eventueel nog wat verdunnen met water. Op smaak brengen met peper en zout, cayennepeper en suiker. Serveren met de garnering van blokjes tomaat, paprika, komkommer en ui. 

© Life is a Picnic

© 2007 - 2020 Life is a Picnic | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel