Lekker retro, naar een recept uit de Allerhande.

Je hebt nodig (voor 20 stuks):

  • 10 eieren
  • 1 vleestomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 avocado
  • 1 stukje komkommer (ca. 3 cm)
  • 1 eetlepel yoghurt
  • ca. 2 eetlepels limoensap
  • koriander (naar smaak)
  • zout en peper
  • staafmixer

Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
Intussen de tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees fijnprakken.
Eieren afspoelen onder koud water, pellen en in de lengte halveren. Eierdooiers eruit wippen.
In een kom de eierdooiers fijnprakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Sjalot pellen en fijnsnipperen.
Koriander eventueel wassen en fijn snijden.
Avocado halveren, pit verwijderen en het vruchtvlees eruit wippen en fijn snijden.
Komkommer schillen en in stukjes snijden.
De avocado en komkommer kort met de staafmixer pureren.
Sjalot, tomaat, koriander, komkommer, avocado en yoghurt door de eierdooiers mengen tot een smeuïg mengsel.
Op smaak brengen met limoensap, zout en peper en de guacamole is klaar. 
Eieren vullen met de guacamole (met spuitzak krijg je het mooiste resultaat).
Een heerlijk, fris hapje. Misschien wel iets minder geschikt voor een picknick, tenzij je de spuitzak heel houdt en je de eieren ter plekke opvult. 

Life is a Picnic 

© 2007 - 2020 Life is a Picnic | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel