krabkoekjes life is a picnic

Deze overheerlijke krabkoekjes komen uit het kookboek Food en Route van Charlotte Fielmich, beter bekend als 'Madame Charlotte'. Fotografie door Saskia Lelieveld. Food en Route is voor € 18,99 te bestellen bij Uitgeverij Snor

  • 200 g gaar krabvlees of nepkrab (surimi)
  • 1 ei
  • 3 el broodkruim*
  • 2 tl pittige mosterd (Dijon bijvoorbeeld)
  • 2 tl groene Tabasco
  • 1 handje bladpeterselie (blaadjes), fijngesneden
  • 2 el bieslook, fijngesneden
  • olijfolie

    * Neem het liefst een beetje grove broodkruim - dat neemt het vocht goed op en zorgt voor stevige koekjes. Japanse Panko, grof gemalen beschuitjes of oud brood dat je zelf fijnmaalt in de keukenmachine zijn perfect.

Snijd het krabvlees fijn met een groot mes of maal het even kort (pulserend) in de keukenmachine tot een soort krabgehakt; dat mengt beter. Meng krabvlees, ei, broodkruim, mosterd, Tabasco, peterselie en bieslook en kneed er een stevig mengsel van. Vorm met vochtige handen balletjes (formaat flinke walnoot) die je vervolgens platdrukt. Laat de koekjes minstens een half uur opstijven in de koelkast. Verwarm 3-4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes op middelhoog vuur aan weerszijden in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen en bewaar ze tot je op pad gaat in de koelkast.

Lekker met gepofte knoflook-mayonaise. Mix 8 el mayonaise met 3 fijngeprakte teentjes gepofte knoflook (verwijder de schilletjes), een snufje zout en een kneepje verse citroensap.

Meenemen: Neem je krabkoekjes mee in een afsluitbare bak, liefst in een koeltasje. Mix de mayonaise meteen in een afsluitbare (jam)pot en zet die tot gebruik in de koelkast.

© 2007 - 2022 Life is a Picnic | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel