Heerlijke Italiaanse groentenspread voor 24-36 geroosterde broodjes/toastjes
Je hebt nodig:
4 rijpe, verse tomaten, ontveld, ontpit en fijngehakt
zout en peper
2 aubergines, geschild en in blokjes van 1 cm, bestrooid met zout en 1 uur uitgelekt
2 grote rode paprika`s, zonder steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten en in stukjes
2 middelgrote courgettes, in blokjes
2 middelgrote uien, fijngehakt
2 grote tenen knoflook, fijngehakt of uitgeperst
2 eetlepels kappertjes, afgespoeld
1 laurierblad
1 theelepel verse tijm of ½ theelepel gedroogde
4 eetlepels witte wijn-, sherry- of ciderazijn
1 eetlepel suiker
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
Doe de tomaten met een mespunt zout in een pan en kook ze op laag vuur al roerend 15 minuten. Prak ze en houd ze apart.
Spoel de aubergines af en droog ze. Leg ze in een ingeoliede ovenschaal.
Doe er de overige ingrediënten bij (behalve de azijn, suiker en olie) en meng alles.
Doe de azijn en suiker in een pannetje en verhit ze tot de suiker net is opgelost. Giet het mengsel over de groenten. Voeg de olie toe en roer alles dooreen.
Sluit de schaal goed af en zet hem 1½-2 uur in een op 180 graden voorverwarmde oven tot ze gaar zijn en geurig; roer elke 30 minuten.
Laat het gerecht afkoelen, corrigeer zo nodig de smaak, bestrijk de geroosterde broodjes/toastjes ermee en dien ze warm of koud op.
© Life is a Picnic